Thursday, November 18, 2010

1st ~ A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself ~~

Assalamualaikum and good morning people...

hello (please pronounce it with Australian accent) ..helloiiii..

setelah sekian lama hamba xmenulis..(xdela lame pun)..banyak la jugak perkara2, event2 yang telah berlaku..not so much related to me really...just kawan2 sekelas dah kawen...bersalin dan sebagainya..

oh ya..my best friend, my sekolah rendah punya kawan baik..Nurul Syuhada had give birth to her 1st baby..baby girl!
InsyaAllah this weekend nak g tengok baby dia..

actually dah lame gila xkontek ngan dia..after me berpindah randah (maklumla bapak ku polis) selepas habis UPSR...me dah xjumpe dia, lost kontek terus..ok.time berpisah age 12..so 2009 age 24..beb..12 tahun beb!
guek pun baru perasan 12 tahun!!!!..eh..sebenarnya ada jumpe2..(terserempak actually) masa balik kampung..tu maybe umur 20++..xingat...so around 10 tahun gak la kan (buat kira2 pulak)..ouch..lama tu kan..dulu when we were young..we used to cycling to school together..main getah together..main masak2..main baling selipar la ape la lagi banyak permainan kampung..seronok pulak mengenang balik kenangan lama2..the time when we're innocent (innocent tu)..hehe..the times we're free of adult problems...huhu..cewah..

hmmm...sekarang majority kawan2 ku semua sudah berfamily..mengalami fasa2 kehidupan..habis belajar..kerja..kahwin..has children...well..that's what we call LIFE..kan....for me..me life has it's own journey & phase...well..each of us do have their own..kan..different journey different story of life....so my life phase..baru takat fasa kerja...well..i am very grateful for what i have today...may Allah bless us all..

ok2..tahniah for her..(back to the topic)..tahniah my friend!may you & your newborn sihat & happy..=P
nanti me nak visit her & take a few snap with her n her newborn..then nanti update kat cni k..=)


ok2..(this is baru back to the topic..the title)

1~~ A recent picture of me...
nak g main buai ni..

with little adani, my cousin semalam  (recent la ni ..hehe)




2~~ 15 interesting facts bout myself (mak ai..ni yg paling susah..kang kate aku syok sendiri pulak..wakaka)

xpela...tibai je la..korang rase (bajet ade orang nk bagi pendapat ni..hihi)  aku ni camane?..kadang2 kite xleh nak judge diri sendiri camane...tp aku adalah..(ok la..rasenye fakta2 kat bawah ni takdela interesting mane pun..tak menarik kot..haha) :

1. tinggi (171cm) (cam supermodel kot (alamak dah mula syok sndiri.haha)...erkkkk..tp ade certain part tak lulus kalau ikut kriteria model yg badannya umpama bulu pelepah je..(melayang2 kurus gila))

weh baru dapat 1 point ni...ada 14 lg ni...penat fikir..haha
ok2..next..                    

2. boleh menggerakkan kedua-dua belah telinga tanpa guna tangan ok (xtaula kot korang leh buat jugak kan) ..kakakakah..

3. suka sangat buat kek & sewaktu dengannya

4. suka main bola jaring bola baling bola keranjang teng teng bola beracun & seantero dengannya

5. suka makan apa sahaja yang halal & boleh diterima tekak la..(bahaya ni)..tolak batu & kayu je..

6. ngeri dengan sebarang benda hidup atau tak hidup jika benda tu lembik dan licin...(eg.: ulat katak cicak)

7. suka gila chocolate cadbury yg ada honeycomb tu..perghhh..tp manis gila xleh makan selalu nanti kene potong kaki..

8. pernah failed subjek sejarah...repeat & failed lagi..

9. pernah ponteng kelas semata2 tak tahan gila ngantok so dengan selambanya balik tidur kat asrama(so korang tau la aku memang pelajar yg cemerlang memonteng kelas)..menyorok dalam toilet pun ada...(rela tu..malu plak bila ingat balik..aiseh)

10. pernah kononnya membuat aksi jaringan gemilang (basketball) sewaktu friendly match namun akhirnya bola tersasar ke belakang board jaring tu...ok..mendapat tepukan & sorakan (digelakkan oleh manusia yang ramai ok)


fuhh...ok2..ada lagi 5 ni...tarik nafas dulu..


11. mendapat 'chicken pox' sewaktu berusia 15 tahun...sakit wei...huhu....

12. tak pernah menaiki kapal terbang (aku assume fakta ni interesting kot)

13. berat waktu  lahir 3.5 kg...sekarang 67 kg..harap maklum..

14. suka gila tengok tv

15. minat gila fanatik tertarik ko da bomb kat johnny depp!


ok tu je la kot...takdala menarik sangat aku ni...biasa2 je...hehe
k..enjoy..nanti sambung lagi..tetiba sakit kepala pulak..huhu


daaaaaa....

p/s: selamat hari raya aidiladha yang jatuh semalam (17 / 11 / 2010)




Photobucket

2 comments:

Wahida Shukeri said...

bab tinggi tu aku caye....mmg tinggi giler2....kem salam kat nurul kalu jupo dio..

syarina azreen said...

hehehe..insyaAllah wahida..=P